Titta på årets bästa inspirerande filmer!

Inledning

Inspirationsfilmernas värld har något att erbjuda alla. Oavsett om du letar efter klassiska filmer, familjevänliga filmer eller tankeväckande dramor, finns det något för alla. För att hjälpa dig hitta den perfekta inspirationsfilmen för din nästa familjefilmkväll har vi samlat ihop några av årets bästa inspirationsfilmer. Dessa hjärtvärmande och tankeväckande filmer kommer att lämna ett bestående intryck på tittare i alla åldrar.

Wonder Woman 1984

Wonder Woman 1984 är en actionfylld romantisk komedi med Gal Gadot i huvudrollen. Denna uppföljare till 2017-hiten Wonder Woman utspelar sig på 1980-talet och följer Diana Prince (Gadot) när hon står inför en helt ny uppsättning utmaningar. Med sina inspirerande budskap om kvinnlig egenmakt och dess bländande specialeffekter kommer Wonder Woman 1984 säkert att bli en succé bland tittare i alla åldrar.

Själ

Denna Pixar animerade film följer historien om Joe Gardner, en mellanstadiebandslärare som är fast besluten att driva sin passion för jazzmusik. Efter att ha fått en inbjudan att gå med i ett känt jazzband skickas Joe till Great Beyond innan han ens får chansen att uppträda på scenen. Joe ger sig sedan ut på en resa av självupptäckt och lär sig vikten av att leva livet till fullo. Soul är den perfekta filmen för att påminna både barn och vuxna om att det aldrig är för sent att följa sina drömmar.

Mulan

Live-action remake av Disneys klassiker Mulan 1998 är en spännande äventyrsfilm. Filmen utspelar sig i det antika Kina och följer den modige Mulan när hon förkläder sig till en man och går med i den kinesiska armén för att skydda sin far. På vägen upptäcker hon att hon är kapabel till mer än hon någonsin föreställt sig. Denna film hyllar mångfald och uppmuntrar tittarna att omfamna sin inre styrka och mod.

Hjälpen

Hjälp är ett känslomässigt drama baserat på bästsäljande roman av Kathryn Stockett. Filmen följer historien om Eugenia "Skeeter" Phelan (Emma Stone), en vit kvinna i början av 1960-talet söder som bestämmer sig för att skriva en bok om erfarenheter av svarta kvinnor som arbetar som hushållerska för vita familjer. Denna inspirerande berättelse är en rörande påminnelse om kraften i vänskap, mod och motståndskraft.

Dolda figurer

Hidden Figures är ett kraftfullt biografiskt drama inspirerat av den otroliga sanna historien om tre afroamerikanska kvinnor som arbetade på NASA under rymdloppet på 1960-talet. Med Taraji P. Henson, Octavia Spencer och Janelle Monáe i huvudrollen lär denna inspirerande film tittarna vikten av mod, hårt arbete och uthållighet.

Edward Saxhands

Denna klassiska fantasyfilm är en tidlös berättelse om acceptans och kärlek. Filmen följer Edward Scissorhands (Johnny Depp), en skapelse av en galen forskare som tas in av en snäll förortsfamilj. Genom sin interaktion med familjen och de andra medlemmarna i samhället lär Edward sig vikten av kärlek och acceptans. Denna hjärtvärmande film kommer säkert att lämna ett bestående intryck.

Från actionfyllda blockbusters till tankeväckande dramor, det finns gott om inspirerande filmer att välja mellan i år. Med sina hjärtliga budskap, fängslande berättelser och fantastisk grafik kommer varje film på den här listan garanterat att underhålla, inspirera och upplysa tittare i alla åldrar. Så samla dina vänner och familj, gör lite popcorn och gör dig redo att titta på en av dessa upplyftande inspirerande filmer!