Titta på dessa filmer för att inspirera dina elever!

Inledning

Det är omöjligt att överdriva inspirationens kraft. Det kan vända på strömmen när vi känner oss omotiverade, oinspirerade eller helt enkelt fastnade. Vi kan inspireras av berättelser, människor och budskap som finns i filmer. Det finns så många motiverande filmer som kan sporra oss till framgång, lyfta våra sinnen och motivera oss att nå våra mål. Här är en lista över måste titta på filmer för studenter att upptäcka kraften i inspiration.

The jakten på lycka

Denna inspirerande film följer historien om Chris Gardner, en ensamstående far som med enormt mod och beslutsamhet kan dra sig ur fattigdomens djup och bli en framgångsrik börsmäklare. Filmen visar hur engagemang, uthållighet och hårt arbete kan göra hela skillnaden – oavsett var du befinner dig i livet. Det är en av de mest inspirerande filmer som någonsin gjorts, eftersom det motiverar publiken att fortsätta kämpa trots alla odds.

Den blinda sidan

Den blinda sidan är en klassisk mående-film, baserad på den sanna historien om Michael Oher, en hemlös tonåring som togs in av en familj och hjälpte genom sin resa till framgång. Filmen visar vikten av att ha ett stödsystem som tror på dig och är där för att heja på dig under dina strider. Det lyfter oss att aldrig ge upp och fortsätta oavsett vad livet kastar vår väg.

Ett vackert sinne

En annan kritikerrosade film, A Beautiful Mind, är baserad på den verkliga historien om John Nash, en Nobelpristagare vars kamp mot schizofreni nästan förstörde hans karriär. Filmen visar hur utmaningar, motgångar och psykisk ohälsa kan övervinnas om du har styrkan och modet att uthärda. Det är en inspirerande berättelse om beslutsamhet och självtro som kommer att motivera dig att fortsätta driva framåt, oavsett vilka hinder som står i vägen.

Rocky

Den ikoniska Rocky-serien följer berättelsen om Rocky Balboa, en kämpande boxare som börjar med ingenting annat än beslutsamhet och hjärta och så småningom blir en global superstjärna. Varje film i denna serie visar hur hårt arbete och engagemang kan hjälpa dig att nå höjder ofattbara. Rockys motto lyder: "Det handlar inte om hur hårt du slår, utan om hur hårt du kan bli träffad och fortsätta framåt." Detta inspirerande budskap kommer säkert att motivera dig att aldrig ge upp.

Good Will Hunting

Denna klassiker från 1997 handlar om Will Hunting, en MIT-vaktmästare med ett extraordinärt sinne som ges en chans att göra något av sig själv. Filmen visar hur självtvivel och osäkerhet kan hindra oss från att uppnå vår fulla potential, och hur det är bara genom att tro på oss själva och ta risker som vi kan nå framgång. Det är en inspirerande film som uppmuntrar eleverna att följa sina drömmar och sträva efter ett liv av möjligheter och prestationer.

Det råder ingen tvekan om att filmer har kraften att inspirera. Denna lista över måste titta på filmer för studenter visar oss hur motivation, viljestyrka och beslutsamhet kan ta oss långt i livet. Medan varje film har sin egen unika historia förblir det underliggande temat detsamma – oavsett vad livet kastar dig fram, tro på dig själv och ge aldrig upp.