Upptäck de 10 bästa inspirerande filmerna som kommer att tända din passion!

Upptäck de 10 bästa inspirerande filmerna som kommer att tända din passion!

När livet tar dig ner finns det inget som en bra film för att ge dig den motivation och inspiration du behöver för att komma på fötter igen. I åratal har filmer inspirerat tittarna att agera och förverkliga sina drömmar. Från personliga berättelser om att övervinna odds till berättelser om sann tapperhet, det finns något speciellt med filmer som tar fram det bästa hos människor.

Med det i åtanke ville vi dela vår lista över de 10 bästa inspirerande filmerna som kommer att tända din passion. Dessa val är säkra på att få ditt blod pumpande och fantasi igång. Så ta lite popcorn, luta dig tillbaka och låt dessa fantastiska filmer inspirera dig.

1. The Shawshank Redemption (1994)

Shawshank Redemption berättar historien om Andy Dufresne (Tim Robbins), en bankman som felaktigt dömts för mord och skickades till Shawshank fängelse. Trots de hemska förhållandena i fängelset förlorar Andy aldrig hoppet och arrangerar så småningom en flykt. Det är en kraftfull berättelse om hopp, tro och motståndskraft inför motgångar.

2. Rocky (1976)

Rocky är en klassisk underdog berättelse om en liten fighter från Philadelphia som får en chans till tungviktsmästerskapet. Trots att Rocky är starkt överträffad ger Rocky aldrig upp och ger det sitt allt. Det är en berättelse om beslutsamhet och orubblig tro på dig själv som fortsätter att inspirera tittarna mer än fyra decennier efter lanseringen.

3. Andlös (1960)

Breathless följer en ung drifter vid namn Michel (Jean-Paul Belmondo) som lever snabb och vårdslös livsstil. Efter att ha stulit en bil och blivit involverad med en vacker kvinnlig journalist (Jean Seberg), inser Michel att han måste ta ansvar för sina handlingar. Det är en berättelse om frälsning och att lära sig att vara ansvarig för dina beslut.

4. The Pursuit of Happiness (2006)

The Pursuit of Happiness är ett kraftfullt biografiskt drama med Will Smith i huvudrollen som en fattig singelfader som kämpar för att få slut på allt. Trots att Chris Gardner står inför oöverstigliga odds ger han aldrig upp och uppnår så småningom framgång och finansiell stabilitet. Det är en hjärtevärmande påminnelse om att allt är möjligt när du aldrig ger upp.

5. The Help (2011)

The Help är ett upplyftande drama om en ung vit kvinna (Emma Stone) i början av 1960-talet som bestämmer sig för att skriva en bok som avslöjar rasismen och ojämlikheten afroamerikanska pigor möter i söder. När hon bildar oväntade relationer med pigorna börjar hon förstå vikten av att stå upp för det som är rätt. Det är en historia om mod och uthållighet inför orättvisa.

6. Erin Brockovich (2000)

Erin Brockovich är den sanna historien om en arbetslös ensamstående mor som förändrar historiens gång efter att ha avslöjat en massiv miljötäckning från ett stort företag. Trots att Erin underskattas och ignoreras förlorar hon aldrig sitt mål ur sikte och vinner så småningom en milstolpe juridisk seger. Det handlar om att agera och göra skillnad oavsett omständigheterna.

7. Dead Poets Society (1989)

Dead Poets Society är en vuxen drama om en grupp pojkar på en privatskola som lär sig tänka själva och följa sina drömmar. Ledda av den inspirerande engelskläraren John Keating (Robin Williams), kommer pojkarna att förstå konstens kraft i att hjälpa dem att upptäcka sig själva. Det är en berättelse om att fånga ögonblicket och leva livet till fullo.

8. Remember the Titans (2000)

Kom ihåg att Titans berättar den sanna historien om ett nyintegrerat high school fotbollslag 1971 Virginia och de strider de mötte på grund av rasism i deras samhälle. Ledda av deras dedikerade tränare (Denzel Washington), bevisar laget att styrka kommer från att arbeta tillsammans och stå upp för det rätta. Det är en upplyftande sportfilm som säkert kommer att inspirera tittare i alla åldrar.

9. Miracle (2004)

Miracle är den inspirerande berättelsen om 1980 års olympiska hockeylag som besegrade Sovjetunionen i den efterlängtade "Miracle on Ice"-matchen. Det är ett bevis på styrkan i lagarbete och att aldrig ge upp även när allt hopp är förlorat.

10. To Kill A Mockingbird (1962)

To Kill a Mockingbird är en ikonisk filmanpassning av Harper Lees klassiska roman om en advokat (Gregory Peck) i 1930-talet Alabama som försvarar en oskyldig svart man mot våldtäktsanklagelser. Trots oddsen staplade mot honom står Atticus Finch upp för rättvisa och vad som är rätt. Det är en tidlös historia om att stå upp för vad du tror på och göra det rätta även när det är svårt.

Filmerna vi listat är bara ett litet urval av de många inspirerande och motiverande filmerna där ute. Oavsett om du letar efter en pick-me-up eller någon motivation att sträva efter dina mål, kommer dessa filmer definitivt att tända din passion. Så pop lite popcorn och gör dig redo att bli inspirerad!