Amazon Prime: Upptäck nya kvinnors stärkande filmer!

Upptäck Empowering Stories: Nya Inspirerande Kvinnor Filmer på Amazon Prime

Kvinnor i filmer har vanligtvis framställts på ett nedsättande sätt, ofta sett som föremål för manliga begär eller passiva offer för övergrepp. Det är därför det är så uppfriskande att ha en stadig ström av kvinnliga inspirerande filmer som träffar streamingtjänster som Amazon Prime Video. Dessa filmer hjälper till att inspirera och stärka publik av alla kön, åldrar och bakgrunder. Här är bara några av de nya publikfavoriter som finns att titta på nu på Amazon Prime.

Måste titta på kvinnliga filmer

Den banbrytande Netflix-hitserien "Glow Up" har inspirerat många kvinnliga långfilmer. Den senaste Amazon Prime originalfilmen med Brie Larson, Lady Business, följer en grupp kvinnliga entreprenörer som navigerar i näringslivet. Filmen ger tittarna en inblick i de svårigheter de möter när de försöker starta sina egna företag, samtidigt som de inspirerar tittarna att fortsätta och aldrig ge upp.

En annan måste-titta på Amazon Prime är Salma Hayek med filmen Like A Boss. Denna film följer två kvinnliga bästa vänner när de startar sitt eget kosmetikföretag. När verksamheten tar fart måste de lära sig att jonglera sina personliga liv med sin nyfunna framgång i näringslivet. Denna stärkande historia bevisar att hårt arbete och engagemang kommer att löna sig i slutändan.

Oscarsvinnande hits

För dem som gillar prisbelönta kvinnliga inspirerande filmer erbjuder Amazon Prime flera Oscar-vinnare att titta på just nu. 2018 års bästa film vinnare Favoriten har Emma Stone och Olivia Colman i vad som anses vara en av de mest historiskt korrekta periodsdramorna någonsin gjorts. Filmen berättar historien om drottning Annes hov och hennes förhållande till två kvinnliga hovmän spelade av Stone och Colman. Tror att makten kommer från ett kvinnligt perspektiv, är The Favorite en kraftfull klocka för alla som är intresserade av starka kvinnliga karaktärer.

Amazon Prime har också två gånger Oscarsvinnaren Frances McDormand i Nomadland. Detta emotionellt laddade drama följer McDormand när hon ger sig ut på en resa av självupptäckt, vilket bevisar att det aldrig är för sent att börja om igen. På sin resa möter hon flera intressanta karaktärer, som alla samlas för att upptäcka ett nytt sätt att leva.

Inspirerande dokumentärer

Om du letar efter en extra dos inspiration, leta inte längre än She's Gotta Have It. Denna underbara dokumentär profilerar inflytelserika kvinnliga entreprenörer och ger dig insikter i deras liv och hemligheterna bakom deras framgång. Filmen följer varje kvinnas resa från start-up till multimiljonföretag, vilket säkert kommer att inspirera alla som startar eller vill jämna ut sin nuvarande verksamhet.

Alice Guy Blaché är en annan kraftfull dokumentär tillgänglig på Amazon Prime. Denna utforskning av den första kvinnliga filmskaparen undersöker hennes modiga resa att bli en framgångsrik regissör i en bransch som traditionellt domineras av män. Detta är en bra klocka för alla blivande filmskapare, som visar hur sann talang och uthållighet kan skapa anmärkningsvärda möjligheter.

Kvinnor inspirerande filmer blir mer och mer populära på streamingtjänster som Amazon Prime, vilket är bra nyheter för alla som letar efter stärkande berättelser. Från kvinnliga filmer till Oscar-vinnande hits och inspirerande dokumentärer, det finns något för alla som vill inspireras av fantastiska kvinnliga berättelser. Så ta lite popcorn och gör dig redo att bli inspirerad!