Upptäck Untold historier om inspirerande ikoner - Nya filmer spelas nu!

Upptäck de outtalade historierna av inspirerande ikoner – nya filmer spelas nu!

Genom historien har många inspirerande figurer blivit ikoner. Dessa individer har inspirerat generationer, berikat kulturer och förändrat historiens gång. Nu lovar nya filmer baserade på deras liv att väcka sina berättelser till liv och visa upp det mod, motståndskraft och beslutsamhet som gjorde dem till de legender de är idag. Läs vidare för att upptäcka historierna om inspirerande ikoner – nu spelar du på en teater nära dig!

Theodore Roosevelt: En trailblazer med en vision

Theodore Roosevelt var en av 1900-talets stora politiska figurer. USA:s 26:e president var en passionerad förespråkare för bevarande, banbrytande för den moderna miljöskyddsrörelsen och inrättande av det amerikanska nationalparkesystemet. Hans liv är krönikor i den nya filmen Theodore Roosevelt: En krigare för naturen. Filmen följer Roosevelt när han kämpar mot oddsen för att förverkliga sin vision om ett bättre Amerika. Genom sitt ställningstagande om naturvård, markreglering och andra frågor banade han väg för årtionden av framsteg.

Harriet Tubman: En hjälte som leds av exempel

Harriet Tubman är en av de mest vördade figurerna i amerikansk historia. Hennes heroiska ansträngningar att leda mer än 300 slavar till frihet på Underground Railroad gav henne titeln "Moses av sitt folk", hon var också en förkämpe för kvinnors rättigheter och en kraftfull förespråkare för social rättvisa. Nu firas hennes liv i filmen Harriet med Cynthia Erivo i huvudrollen som den orädda ledaren. Filmen hyllar Tubmans styrka, mod och engagemang för hennes sak, hennes folk och facket hon kämpade för.

Alice Paul: En generations röst

Alice Paul var en pionjär för kvinnors rättigheter i början av 1900-talet. Hon ledde Nationella Kvinnopartiet och arbetade outtröttligt för att godkänna 19:e ändringsförslaget, som gav kvinnor rösträtt. Hon kämpade också för jämställdhet genom hela sitt liv. Dokumentären Suffragette: The Fight For the Vote berättar den inspirerande historien om Paul och hennes allierade när de kämpar mot motgångar och övervinner sociala, juridiska och politiska hinder för att nå sitt mål. Med kraftfulla arkivbilder och rörliga intervjuer med dagens aktivister hyllar denna måste-se-film arvet från en kvinna som förändrade världen.

Simone Biles: En ostoppbar kraft

Simone Biles är en ikonisk figur inom gymnastik och har vunnit rekordhöga 19 olympiska och världsmästerskapsmedaljer. Hon hyllas som den största genom tiderna och är en sann inspiration för idrottare överallt. Hennes otroliga historia väcks nu till liv i filmen The Simone Biles Story: Courage to Soar. Den följer Biles från tidig ålder när hon utvecklar sina färdigheter på balansbalken och valvet, tänjer på sina gränser och uppnår enastående framgång. Med gripande föreställningar av Jeanté Godlock och Tisha Campbell-Martin kommer den säkert att fånga tittarnas hjärtan.

Sojourner Sanning: En Intrepid Kämpe för Frihet

Sojourner Truth var en afroamerikansk abolitionist, rösträttsaktivist och kvinnorättsaktivist som djärvt kämpade för frihet och rättvisa för alla. Född i slaveri flydde hon senare och förespråkade medborgerliga och mänskliga rättigheter. Hennes liv väcks till liv i inspirationsfilmen Sojourner Truth: Life of a Freedom Fighter. Filmen med S. Epatha Merkerson i huvudrollen som den modiga korsfararen krönikor hennes kamp och triumfer, inklusive hennes historiska tal "Ain't I a Woman". Med spännande föreställningar och övertygande berättande är denna film ett måste.

Detta är bara några av de anmärkningsvärda historier som har fångats på storskärmen, vilket ger oss inblick i livet för inspirerande ikoner. Om du vill bli inspirerad, missa inte dessa kraftfulla filmer – nu spelar du på en teater nära dig!