Upptäck de senaste inspirerande filmerna nu!

Ge kvinnor makt: Upptäck de senaste inspirerande filmerna nu!

Kvinnor har kommit långt sedan de dagar då de inte fick rösta eller arbeta utanför hemmet. Under de senaste åren har det skett en våg av inspirerande filmer som visar upp starka kvinnliga karaktärer som tacklar svåra frågor och övervinner motgångar för att uppnå framgång. Oavsett om du letar efter en upplyftande historia, en inspirerande biografi eller en varnande berättelse om feminism, erbjuder filmvärlden några av de bästa valen för kvinnlig egenmakt. Här är fem av de senaste inspirerande filmerna om kvinnor som du kan njuta av bekvämt i ditt eget hem.

Dolda figurer

Detta biografiska drama följer tre afroamerikanska kvinnliga matematiker som trots rasism och sexism spelade en avgörande roll i de tidiga framgångarna för NASA:s rymduppdrag. Filmen hyllar dessa tre kvinnors enorma bidrag samtidigt som den påminner publiken om vikten av uthållighet inför motgångar. Dessutom är det medföljande soundtracket en hjärtvärmande bonus.

Färgen lila

The Color Purple, regisserad av Steven Spielberg, är en anpassning av Alice Walkers roman med samma namn. Den berättar historien om Celie, en ung afrikansk-amerikansk kvinna som bor i Georgien under depressionen. Trots rasism, fattigdom och övergrepp finner Celie styrkan att stå upp för sig själv och ta kontroll över sitt eget öde. Denna inspirerande utforskning av kvinnlig motståndskraft är ett måste för alla blivande feminister.

Erin Brockovich

Denna biopic från 2000 följer den otroliga sanna historien om Erin Brockovich, en ensamstående mor som blev miljöaktivist genom att ta på sig ett stort företag för människor som lider av giftig förgiftning i deras vattenförsörjning. Julia Roberts är huvudrollen som titelkaraktären och levererar en kraftfull och hjärtvärmande föreställning som gör att du känner dig stark och hoppfull.

Suffragett

Denna period drama följer tre brittiska kvinnor som kämpar för att vinna kvinnors rösträtt 1912. Filmen belyser aktivisternas kamp på den tiden och förmedlar vikten av att stå upp för det man tror på även inför en enorm opposition. Den magvridande berättelsen innehåller också en stjärnspäckad cast, inklusive Meryl Streep och Carey Mulligan.

Mulan

Disneys älskade animerade film berättar historien om Mulan, en ung flicka som förkläder sig till en man och tar sin fars plats i den kinesiska armén. När hon ger sig ut på denna farliga resa övervinner hon en rad hinder och visar publiken att mod och beslutsamhet kan räcka för att bryta igenom barriärer. Denna berättelse om kvinnlig egenmakt har blivit en klassiker och kommer garanterat att inspirera tittare i alla åldrar.

Idag finns det massor av inspirerande filmer om att stärka kvinnor som du kan titta på. Från biopics till periodsdramor till animerade äventyr, kan du hitta en mängd olika berättelser om modiga kvinnor som har funnit framgång trots oddsen staplade mot dem. Så om du letar efter lite motivation eller bara vill tillbringa en kväll med att fira kvinnlig styrka och motståndskraft, överväga en av dessa upplyftande filmer.