Hitta de bästa inspirationsfilmerna på IMDb

Inledning

Alla älskar en bra film. Men när det gäller att inspireras sticker vissa filmer ut i mängden. IMDb, världens största online filmdatabas, har kuraterat en lista över topprankade inspirerande filmer. Oavsett om du behöver en upplyftande lyft eller några visdomsord är det här filmerna att titta på.

Forrest Gump

1994 års klassiker Forrest Gump ligger högst upp på listan med 8,8 stjärnor av 10. Forrest Gump, regisserad av Robert Zemeckis, med Tom Hanks i huvudrollen som huvudperson, följer den söta och enkla mannen genom sin extraordinära resa. Denna hjärtvärmande berättelse om vänskap, mod och beslutsamhet kommer säkert att inspirera.

The jakten på lycka

Detta inspirerande drama baserat på den sanna historien om Chris Gardner och hans kamp för framgång följer hans resa för att skapa ett bättre liv för hans son Christopher (Jaden Smith). The Pursuit Of Happiness, regisserad av Gabriele Muccino, har Will Smith i en Oscar-nominerad föreställning och har 8,0 stjärnor på IMDb.

The Shawshank Redemption

Shawshank Redemption är en amerikansk dramafilm från 1994 regisserad av Frank Darabont med Tim Robbins och Morgan Freeman i huvudrollen. Filmen utspelar sig i ett fängelse och berättar historien om Andy Dufresne, en framgångsrik bankir som anklagades och dömdes till livstids fängelse för mord. Trots den mörka och förtryckande miljön ger han aldrig upp hoppet och finner slutligen frihet. Med 8,9 stjärnor kommer The Shawshank Redemption garanterat inspirera dig.

Döda poeter Society

Dead Poets Society är en amerikansk dramafilm från 1989, regisserad av Peter Weir. I huvudrollen Robin Williams, Robert Sean Leonard och Ethan Hawke följer filmen engelskläraren John Keating när han lär sina elever att tänka själva och inspirera dem att förverkliga sina drömmar. Dead Poets Society har betyget 8,1 stjärnor på IMDb.

The Intouchables

The Intouchables är en annan inspirerande och upplyftande historia. Filmen regisseras av Olivier Nakache och Éric Toledano, med François Cluzet och Omar Sy som två män från helt olika bakgrunder. Trots de hinder som står i deras väg bildar de ett osannolikt band och upptäcker den sanna betydelsen av vänskap. Med 8,6 stjärnor kommer du garanterat att lämna ett bestående intryck.

Detta är bara några av IMDb:s högst rankade Inspirerande Filmer. Från den lätthjärtade komedin av Forrest Gump till den hjärtvärmande draman i Intouchables, det finns något för alla. Så börja streama och bli inspirerad idag!