Upptäck årets bästa inspirerande filmer och bli inspirerad idag!

Inledning

År 2020 har medfört en hel del osäkerhet, rädsla och förtvivlan. När människor lär sig att klara av och anpassa sig till livets verklighet i denna tumultösa tid kan det vara svårt att hålla sig motiverade och inspirerade att uppnå våra mål. Lyckligtvis finns det ett överflöd av inspirerande filmer tillgängliga för oss, som påminner oss om den styrka som kommer från hopp, motståndskraft och uthållighet. Följande diskussion kommer att belysa några av de bästa inspirationsfilmerna som släpptes 2020 och hur de kan motivera tittarna att driva framåt och ta sig an livets utmaningar.

Visdomsord från "Framåt"

Disney Pixars "Onward" släpptes i mars 2020 och följer två tonåriga alvbröder, Ian och Barley Lightfoot, när de ger sig ut på ett uppdrag att hitta en magisk stav och ta tillbaka sin avlidne far i 24 timmar. Längs vägen avslöjar de meningsfulla lärdomar om kraften i familjen, vänskap och självförtroende.

Den största lärdom som "Framåt" erbjuder är att aldrig ge upp. Oavsett hur utmanande en situation kan vara påminner filmen oss om att med hårt arbete, engagemang och uthållighet är allt möjligt. Ian och Barley möter flera hinder under hela sitt äventyr, men de förlorar aldrig sikte på sitt mål – att återförenas med sin far. I slutändan lär Ian sig att tro på sig själv och håller fast vid tron att han kan förverkliga sina drömmar.

Lev ditt bästa liv med "Den hemliga trädgården"

En annan stor inspirerande film från 2020 är "Den hemliga trädgården". Denna återberättande av den klassiska romanen följer Mary Lennox när hon upptäcker en hemlig trädgård gömd i en stor egendom. Med hjälp av sina nyfunna vänner avslöjar Mary hemligheterna i trädgården och upptäcker att allt är kopplat. Genom sin resa lär hon sig att omfamna möjligheterna till en ny början och vikten av att se bortom tingens yta.

I "Den hemliga trädgården" presenterar Mary ett kraftfullt budskap om egenvård, kärlek och motståndskraft. Hon lär tittarna att även i de mörkaste tiderna kan man fortfarande hitta skönhet och positivitet i världen. Filmen uppmuntrar också tittarna att ta ansvar för sina liv och skapa sina egna öden genom att omfamna kraften i optimism.

Jaga dina drömmar med "Over the Moon"

Regisserad av animationsveteranen Glen Keane, "Over the Moon" är berättelsen om den unga Fei Fei, en ljus och passionerad flicka som bygger en raket till månen för att bevisa att den kinesiska legenden om mångudinnan Chang'e är verklig. Under sin fantastiska resa möter Fei Fei personliga strider och lär sig viktiga lärdomar om sorg, mod och tro på dig själv.

I slutändan påminner "Over the Moon" oss om att livet är fullt av gränslösa möjligheter och möjligheter. Filmen uppmuntrar tittarna att följa sina drömmar och inte vara rädda för att ta risker. När Fei Fei ger sig ut på sitt otroliga äventyr till månen inspirerar hon tittarna att släppa sina rädslor och leva livet till fullo.

Upphöjande meddelande från "Kungen av Staten Island"

Kungen av Staten Island" är en annan stor inspirationsfilm som släpptes 2020. Filmen regisseras av Judd Apatow och följer Scott, en tjugoårsslöare som kämpar för att komma till rätta med sin brandmansfars död. Efter en rad olyckliga händelser tvingas Scott göra några stora förändringar i sitt liv och lär sig vikten av att ta ansvar och ta kontroll över sin framtid.

Filmen ger ett kraftfullt budskap om vikten av läkningsprocessen och påminner tittarna om att svårigheter är en del av livets resa. När Scott går igenom sin egen version av sorg och tillväxt visar han publiken att det aldrig är för sent att börja om på nytt och fullfölja sina drömmar.

Även om 2020 har varit ett år präglat av kamp och svårigheter finns det fortfarande mycket att inspireras av, och tack och lov finns det gott om upplyftande filmer där ute som påminner oss om kraften i hopp och motståndskraft. Genom berättelser om mod, uthållighet och självinsikt kan dessa inspirerande filmer hjälpa oss att förbli optimistiska och motiverade trots livets största utmaningar.